Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Клони померлих улюбленців допомагають пережити втрату

Важливо


Виробник іграшок з філіппінського міста Пампанг спеціалізується на виготовленні клонів померлих улюбленців. І якщо спочатку копії виглядали не надто реалістично, з роками іграшки фабрики ставали дедалі кращими. Зараз тут щомісяця виготовляють під замовлення сотню клонів.

Про це розповідає abs-cbn.

Для багатьох домашні улюбленці – це любов і радість. До деяких навіть ставляться як до членів родини. Тому втрата цих пухнастих створінь завдає багато болю. А на згадку про улюбленця залишаються хіба фотографії, домашнє відео, повідки або іграшки.

Фабрика плюшевих ведмедиків Pampanga Teddy Bear Factory знайшла інший спосіб зберегти присутність покійного вихованця в житті його засмученого господаря. Компанія виготовляє двійників або «плюшевих клонів тварин» померлих домашніх улюбленців. Такі м’які копії можна обіймати і цілувати. Психологи вважають, що на підсвідомому рівні це знімає стрес від втрати вихованця.

Фото – Instagram/pampangateddy

Спочатку на фабриці шили тільки одяг. Проте за шість місяців засновник бренду Девід Тан виявив, що один з його майстрів має певні навички виготовлення м’яких іграшок. Це стало початком нового виробництва.

Тан визнає, що спочатку їхня продукція не виглядала реалістичною. Але з роками вони набули досвіду і суттєво покращили свої роботи. Тепер чоловік впевнений, що Pampanga Teddy Bear Factory опанувала мистецтво створення клонів домашніх тварин: «Нам пощастило, що ми зібрали правильну команду з відповідними навичками»..

“Клонів” виготовляють за фотографією. При цьому ретельно враховують всі побажання замовника. В команді Тана 20 працівників. Ці люди створюють попередній зразок виробу і узгоджують його перед фактичним виготовленням м’якої іграшки. Процес трудомісткий, включно з роботою художника, який детально відтворює забарвлення тварини.

Фото – Instagram/pampangateddy

На виготовлення одного клона може піти один-два дні. Але оскільки фабрика виконує в місяць близько сотні замовлень, клієнту доводиться чекати приблизно три-чотири тижні. Є у фабрики й іноземні замовники.

Середня ціна “клона” завдовжки 60 см  – 65 доларів США. Якщо клієнт вимагає  іграшку більшого розміру, доведеться доплатити, каже Тан.

Тут беруться робити копії не тільки собак, а також кішок, кроликів і навіть свиней. “Компанія готова прийняти замовлення практично на будь-яку тварину в залежності від бажання замовника”, – пояснює засновник.

На офіційній сторінці бренду у Facebook чимало схвальних відгуків. Люди відзначають схожість плюшевих клонів тварин з померлими домашніми улюбленцями клієнта. Тан розповідає, що йому приємно, коли він бачить нове відео TikTok або публікацію на сторінці фабрики від задоволеного клієнта. «Нам нагадують про те, наскільки особливі наші послуги, тож це дійсно добра мотивація», – каже Тан.

Як повідомляло раніше BitukMedia, науковці Національного університету Чунгнам у Південній Кореї змогли клонувати і генетично модифікувати цуценят породи бігль. Очікується, що це допоможе у лікуванні хвороб інших собак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі