П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

60-річний “Спайдермен” відзначив ювілей на верхівці хмарочоса

Важливо

60-річний екстремал і еко-активіст Ален Робер, якого називають ще “Спайдерменом” піднявся на хмарочос Tour TotalEnergies висотою 187 м. Це не вперше, коли Робер підкорює дану будівлю у Парижі. Але сьогодні у нього День народження – цьому й присвятив свою витівку.

Про це повідомляє Reuters.

Подивитися на те, як Робер піднімається цього року на стінку хмарочоса, ви можете на сторінках BitukMedia у Facebook i Telegram.

Компанія Тotal займається виробництвом нафти. Тож Робер час від часу привертає увагу до проблем екології, видряпуючись по стінах її 48-поверхового офісу у парижському окрузі La Defense.

“Я хочу сказати людям, що вік у 60 років нічого не значить. Ти можеш займатися спортом, бути активним, робити вражаючі речі”, – сказав Робер.

60 років – це коли люди у Франції ідуть на пенсію. І Робер зазнається, що давно пообіцяв собі, що коли йому виповниться стільки, він видереться на хмарочос.

Він почав займатися скелелазенням в 1975 році – тренувався на скелях поблизу свого рідного міста Валанс на півдні Франції. У 1977 році він зайнявся сольними сходженнями і швидко став найкращим скелелазом.

 За час своєї кар’єри Робер піднявся на понад 150  найвищих тспоруд по всьому світу, включаючи Бурдж Халіфа в Дубаї – найвищу будівлю в світі, Ейфелеву вежу та міст Золоті Ворота в Сан-Франциско. Він часто потрапляв до поліції, оскільки виконує підйом без дозволу влади чи власників.

Також екстремал не використовує ременів і страховок – він має лише голі руки, пару альпіністських черевиків і мішечок подрібненої крейди, щоб витерти піт.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британець Адам Локвуд вдерся на знаменитий хмарочос The Shard (Уламок) в Лондоні. Відомий вільний альпініст опублікував селфі, зняте на вершині будівлі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі