Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Британії назвали причину, через яку Україна переможе у війні протягом року

Важливо

Моральний дух української армії є головною рисою, яка допомагає перемагати. В той же час, російська армія покладається на найманців із в’язниць. Це головна відмінність між двома арміями і це веде росіян до програшу.

Про це пише у своїй колонці для The Guardian головний редактор відділу оборони та безпеки Ден Сабба.

Мораль війська є разюче контрастною у двох арміях. І саме тому під час захоплення Ізюму російська армія кинула важку техніку і гори снарядів, але крала електрогенератори, мобільні телефони і комп’ютери.

Як приклад високої моральності українського війська журналіст називає хорове  виконання військовими Гімну України під відкритим небом перед одним зі штурмів на харківському напрямку. “На сьомий місяць війни, більш яскравого прояву національного духу ще не було”, – пише Сабба.

“Моральний дух є найбільш важливою складовою для сухопутних військ. І мова не лише про ставлення до суперника. Грає роль і попередній досвід, і передчуття майбутнього”, – цитує журналіст Джека Уотлінга із Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень.

Сили українській армії надає те, що вони вірять, що зрештою точно переможуть росію, спираючись на іноземне фінансування, дані розвідки і артилерійське озброєння, пише Сабба. Велике значення має і відчуття справедливості. Українська армія хоче відплатити за 440 трупів, які були нещодавно знайдені в Ізюмі, пише журналіст.

Як контраст, він наводить відео євгенія пригожина, який виступає перед російськими в’язнями і каже – якщо виживете протягом півроку, то ви будете вільними.

“Українських військових тренують у Британії, а росія набирає своїх у в’язницях”, – констатує журналіст.

Цей контраст між вмотивованістю та найманством, ймовірно, посилиться  наступного року. За умови, що західна підтримка України триватиме, різниця між мораллю і найманством буде ключовим фактором, каже Сабба.

“Я вважаю, що зараз ми знаходимося на траєкторії, яка веде до поразки Росії наступного року”, — підсумовує Уотлінг.

Раніше інтерв’ю BitukMedia відставний генерал армії США Бен Годжес заявив, що невдовзі українська армія отримає можливість кожного дня запускати далекобійні ракети по російських військових об’єктах у тимчасово окупованому Криму. Це дозволить Києву повернути півострів до кінця 2023 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі