Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ситуація дуже скоро зміниться – генерал НАТО про деокупацію Криму

Важливо

Невдовзі українська армія отримає можливість кожного дня запускати далекобійні ракети по російських військових об’єктах у тимчасово окупованому Криму. Це дозволить Києву повернути півострів до кінця 2023 року.

Про це в інтерв’ю BitukMedia заявиви відставний генерал армії США Бен Годжес, колишній командувач армії Сполучених Штатів у Європі.

“Думаю, на кримському напрямку дуже скоро зміниться ситуація і українська армія отримає можливість запускати далекобійні ракети по цілях у Криму. І це буде відбуватися ледь не щодня. І російському флоту і військовим буде дуже важко лишатися на півострові”, – сказав військовий.

Він також припустив, що до кінця 2022-го на Донбасі і півдні України ЗСУ як мінімум відкинуть росіян на лінії фронту, які були до 23 лютого. Це буде мінімум, на який здатні українські війська. Але можуть повернути під контроль Києва і більшу територію, каже Годжес.

“Крим повернеться під контроль України до кінця 2023, якщо не раніше”, – наголосив генерал.

Раніше у колонці для BitukMedia cтарший політолог у RAND Corporation Карл Мюллер написав, що Україні не потрібно штурмувати Крим. Краще ізолювати його, взявши під вогневий контроль із південних областей України, і взяти в облогу. Після цього росіяни самі підуть із Криму.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі