П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Безформні монстри: океанологи не можуть визначити, кого зустріли на дні моря

Важливо

Експедиція Національного управління океанічних та атмосферних досліджень Ocean Exploration виявила в глибині Карибського моря щось в’язке, липке та схоже на прибульця. Що це? – знахідка поставила наукову спільноту у глухий кут.

Про це розповідає Miami Herald.

Кілька екземплярів синюватого кольору мешкали у маловивченому глибоководному районі неподалік Пуерто-Рико. 

Якщо придивитись, знайдена істота нагадує безформного монстра з фільму жахів 1958 року “Крапля”. Той збільшувався за рахунок пожирання інших, зокрема людей.

Нинішній знайда не агресивний, але “що воно таке” вчені визначити не можуть.

На сьогодні зрозуміло тільки те, що це якась живність – “дивна” і “це не камінь”. Істота і досі залишається безіменною. Зарахувати її до якоїсь категорії теж поки не виходить. З конкретики тільки її колір.

На допомогу скликали світову наукову громаду. Під час трансляції кадрів з експедиції розгорілися гарячі суперечки, хто б це міг бути. Визначення експертів складно назвати науковими – «горбисті сині тварюки», «синій слиз» та «сині біологічні килимки».

Зрештою консиліум зійшовся на трьох можливих варіантах: м’який корал, різновид губки або покривник (підтип хордових безхребетних тварин).

Встановлення істини вирішено покласти на вузьких фахівців з коралів та губок.

У липні під час місії учасники експедиції натрапили на іншу загадку: рівні ряди отворів на морському дні. Було знайдено кілька таких ділянок. Хто їх пробурив, залишилося невідомим. «Хоча вони виглядають майже людськими, невеликі купки осаду навколо отворів створюють враження, ніби вони були викопані… чимось», – зауважили океанологи.

Рівні ряди отворів незрозумілого походження на морському дні. Фото – Ocean Exploration

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Каліфорнійській затоці на глибині 4 м були знайдені мікроорганізми, названі “Хробаками Елвіса”. Їхні блискучі лусочки нагадали дослідникам концертні комбінезони короля рок-н-ролу. З’ясувалось, що істоти вирізняються агресивним характером.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі