Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Бєлгородський фронт” – чи дозволить Захід воювати ЗСУ на російській території

Важливо

Для  Заходу війна на території росії є “червоною лінією”. Через війну України та РФ військові склади НАТО збідніли. Там відновлять виробництво зброї і зможуть поставляти її Україні. Однак не для того, щоб Україна вторглася в рф.

Такі думки в інтерв’ю BitukMedia висловив Джеймі Ши, колишній заступником помічника Генсека НАТО, голова Центру дослідження війни в Університеті Південної Данії.

Після того, як військові заводи НАТО відновлять виробництво зброї, вони зможуть виробляти її масово. Це дозволить зекономити за рахунок об’ємів і постачати Україні потрібну зброю і припаси. Однак Захід не хоче, аби Україна воювала з росією на її території. І це є «червоними лініями» як для НАТО та ЄС, каже Джеймі Ши.

«За будь-якого системного підходу, для української армії це не реально», – вважає експерт.

Метою України має бути повернення територій, які захопила москва. Потім можна проводити з росією переговори. Якщо на той час ще лишаться території під контролем російської армії, ці війська треба вивести під міжнародним наглядом. Треба зробити так, аби росія не могла підтримувати більше луганських та донецьких сепаратистів.

Раніше у своїй колонці для BitukMedia старший політолог у RAND Corporation Карл Мюллер  написав, що Києву потрібна підтримка країн, “які вважають українців хорошими хлопцями”. І ескалація конфлікту на геополітичному рівні цьому не сприятиме. Тому він проти вторгнення військ ЗСУ в росію та білорусь.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі