Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

2021: Винахідники патентують інтелектуальний тостер, «датчик наповнення підгузників» і багато іншого

Важливо

Тостер зі штучним інтелектом для ідеально підрум’яненого хлібу, пристрій для гуманного видалення літаючих комах з кімнати та датчик контролю за підгузником. Це лише три новинки, створені британськими винахідниками 2021 року.

Guardian наводить найцікавіші патентні заявки, подані на розгляд  Офісу інтелектуальної власності у 2021 році. Таких було 6087.

Як виявилось, найбільше винахідників у Кембриджі. На кожні 100 тис жителів припадає 146 заявок на винаходи.

Серед них апарат для приготування кави, який ще належить перевірити. Його автор Вільям Плейфорд. Машина – модифікація попередньої конструкції – являє собою заварювальник з клапаном тиску та охолоджувальною камерою, яка дозволяє варити каву при бажаній температурі еспресо.

Більшість заявок по всій Британії стосуються рідкісних технічних або наукових пристроїв і методів. Однак є й чимало ідей, які могли б використовувати звичайні споживачі.

Серед них патентна заявка на тостер зі штучним інтелектом від Філіпа Девіса з Портсмута. «Я з тих, кого дратує недосмажений тост. Я знов і знов вкладав його досмажитись, забував і спалював», – розповів винахідник.

Його заявка, яка ще очікує розгляду, має на меті «надати систему, яка зможе постійно підсмажувати хлібні вироби до бажаного рівня підрум’янення». Для цього в хід йде нейронна мережа, навчена на тисячах зображень вдало підсмаженого у тостері хліба. Незважаючи на початковий інтерес з боку виробників Dualit, Sage Appliances і Kenwood, пристрій ще не вийшов на ринок.

“Я забув, що таке згорілі тости. Мені здається, що я маю найкращий тостер у світі на даний момент.  Він у мене вже кілька років. І я розчарований, що в інших людей немає подібного!”, – розповів Філіп Девіс.

Пітер Фостер з Хіклінга в Норфолку винайшов пристрій, який обіцяє більш гігієнічний і гуманний спосіб позбавитись мух в кімнаті. Він складається з повітряного підсилювача з входом і виходом. До так званого входу комах приваблює ультрафіолетове світло. Винахідник обіцяє «новий підхід», який «зберігає внутрішні простори максимально вільними від літаючих комах. Більше ніяких трупів і моральних тривог».

А от Мохамад Яссер Аль Айоубі та Сайєд Еджазул Хук з Оксфордшира – винахідники “чутливого пристрою для пелюшок”. Їхній винахід обіцяє допомогти усунути потребу в ручній перевірці підгузників протягом дня. Наповненість підгузника контролюватиме сенсорний пристрій.

Серед Інших патентних заявок –  пристрій, який зупиняє рух гризунів по трубах, метод запобігання ковзанню взуття артистів балету, з’єднаний з супутником еквівалент сигарети, який дозволяє відстежувати, скільки ви палите, і шоковий нашийник, щоб зупиняти собак, які б’ються.

Цифри демонструють, що пандемія у 2021-му все ще впливала на деяких британських винахідників. У шести заявках в назві згадується “маска для обличчя”, у двох — “соціальне дистанціювання”, а в 13 — “вентиляція”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, китайська державна компанія Chery Automobile подала заявку на патент незвичайного пристрою – автомобільного сидіння з катапультою. Винахід має допомогти знизити кількість жертв ДТП. Але поки що викликає чимало запитань.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі