Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У кожного свій “почерк” – як перестукуються самці шимпанзе

Важливо

Науковці дослідили поведінку самців шимпанзе у лісах Уганди. Ці мавпи спілкують один з одним за допомогою постукування по дереву. При чому кожен обирає свій тембр звучання і ритм.

Про це повідомляє ВВС.

Шимпанзе стукають по корінню дерев за допомогою ніг та рук. Кожен із них обирає ритм і тембр, який розповість іншим самцям про те, хто це і чим він займається. Свій стукіт самці поєднують із гучними вокалізаціями. Про це розповідає доктор Кетрін Хобайтер з Сент-Ендрюського університету.

“Ми часто впізнавали, хто барабанить, за стуком; це був фантастичний спосіб знайти різних шимпанзе, яких ми шукали. Тож якщо ми могли це зробити, то і мавпи теж можуть”, – каже вона.

“У когось ритм більш рівномірний, як у року чи блюзу, а дехто обирає “плаваючий” ритм, як у джазі”, – каже керівниця дослідження Веста Елеутері з Віденського університету. Вона теж навчилася розпізнавати самців за звуком за кілька тижнів спостереження у лісі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, китайські дослідники оголосили вимерлими в дикій природі два види гібонів. А все тому що їх не помічали в місцях проживання на півдні Китаю більше десятка років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі