Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Динозавра для вітальні” продадуть з аукціону

Важливо

Скелет динозавра буде виставлений на продаж у Парижі наступного місяця. Йдеться про кістяк невеликого ігуанодона. За нього планують виручити від 400 тис. до 500 тис. євро. 

Про це повідомляє Reuters.

Цей лот особливий, –  повідомив аукціонний дім Giquello. Раніше з аукціонів продавали тільки величезні скелети динозаврів. А цей скам’янілий скелет ігуанодона має заввишки лише 1,3 м, у довжину – 3 м. “Це динозавр для вітальні”, – сказав аукціоніст Александр Гікелло, маючи на увазі розмір кістяка.

Його випадково знайшли у 2019 році в американському  штаті Колорадо під час будівництва дороги на приватній землі. Залишки відновила група італійських палеонтологів.

Вважається, що ця істота жила понад 150 млн років тому. 

Скелет ігуанодона виставлять на аукціон 20 жовтня.

У 2020 році аукціонний дім Giquello вже продавав скелет динозавра. Та істота була значно більшою –  висотою 3,5 м і довжиною 10 м. Покупець виклав за нього 3 млн євро.

Проте продажі динозаврів можуть бути непередбачуваними. У 2020-му кілька зразків, запропонованих у Парижі, не знайшли покупців. І це при тому, що їх виставили на торги за найнижчою ціною.

За скелет динозавра планують виручити від 400 тис. до 500 тис. євро. Фото – Giquello

Як повідомляло раніше BitukMedia, у техаському державному парку «Долина динозаврів» через посуху зміліла річка. Науковці побачили на дні сліди, більшість із яких належать хижому акрокантозавру. Він жив близько 113 млн років тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі