Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Посуха оголила сліди динозавра-хижака – їм 113 млн років

Важливо

У техаському державному парку «Долина динозаврів» через посуху зміліла річка. Науковці побачили на дні сліди, більшість із яких належать хижому акрокантозавру. Він жив близько 113 млн років тому.

Про це повідомляє CNN.

«Більшість слідів, які нещодавно були виявлені на різних ділянках річки в парку, належать акрокантозавру. Це був динозавр, який у дорослому віці мав приблизно 4,5 м у висоту та вагу близько семи тонн», — кажуть у парку.

Сліди динозаврів виявили і за межами парку, у місті Гле-Роуз. Їх залишив завропосейдон – подібний до бронтозавра гігант, який був близько 18 м висотою і в дорослому віці важив близько 44 тонн. Обидва динозаври жили у крейдовий період.

Сліди акрокантозавра. Фото: Dinosaur Valley State Park

Зазвичай сліди динозарів були під водою і заповнені мулом, тому їх не так помітно. Але оскільки 60% площі штату Техас зараз переживають посуху найбільшої інтенсивності, то річки міліють. Однак синоптики прогнозують дощі, і сліди динозаврів знову підуть під воду. Проте палеонтологи обіцяють взяти виявлені знахідки під охорону.

Як повідомляло BitukMedia, посуха та сильна спека в південно-західному регіоні Китаю призвели до падіння рівня води у річці Янцзи. Найбільша китайська річка обміліла настільки, що з води винирнули затоплений острів та три буддійські статуї, яким, як вважають, 600 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі