П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не бояться мін – Туреччина передала Україні півсотні броньовиків Kirpi

Важливо

Турецький уряд передав Україні 50 броньовиків Kirpi класу MRAP. І це тільки початок. Постачання цієї військової техніки – результат угоди між Анкарою та Києвом.

Про це повідомляє Defense News з посиланнями на джерела в турецькому уряді та промисловості.

Компанія-виробник ВМС прокоментувала, що вона не має контрактів із українським урядом про постачання машин. Воно відбувається за угодою між офіційними особами.

Бронемашини, що не бояться мін, – це турецькі Kirpi, які відтепер на озброєнні ЗСУ. Цей важкий бронетранспортер має багато переваг: оснащений амортизаторами сидінь, системою GPS, камерою заднього виду та автоматичною системою пожежогасіння. Він має п’ять амбразур для стрілецької зброї та чотири куленепробивні вікна з кожного боку пасажирського салону. Машина може бути озброєна 7,62 мм або 12,7 мм кулеметом, а також доступна з дистанційно керованим бойовим модулем.

Продали машини чи передали безоплатно в межах допомоги українській армії, не уточнюється. 

Мають на озброєнні Kirpi і турецькі військові. Цей важкий бронетранспортер використовується для перевезення особового складу сухопутних військ. За даними компанії-виробника, загалом вже продано понад 1500 броньовиків більш ніж двум сотням іноземних покупців. Перший прототип цього транспортного засобу з’явився у 2009 році.

Як раніше повідомляв BitukMedia, наприкінці червня президент США Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, який включатиме сучасні західні системи протиповітряної оборони. Він також пообіцяв, що Україна отримає більше установок HIMARS від інших країн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі