П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Під підлогою кухні знайшли золотий скарб вартістю $290 тис.

Важливо

Під час ремонту помешкання в британському Еллербі, Північний Йоркшир, власники знайшли скарб із золотих монет. Їх планують продати на аукціоні Spink & Son за $290 тис.

Про це повідомляє CNN.

2019 року під час ремонут власники будинку, імена яких не називають, знайшли керамічну чашку із соляною глазур’ю під бетоном і дошками підлоги кухні. У ній було більше 260 золотих монет, датованих періодом від 1610 до 1727 років. Купівельна спроможність монет становить загалом $116 тис. у нинішньому еквіваленті.

Аукціон Spink & Son повідомляє, що ця знахідка є одним із найбільших скарбів із англійських золотих монет XVIII століття, із тих, що були знайдені у Британії. Різні монети коштують від $58 до $116.

Монети знайшли у бетоні після того, як зірвали дошки підлоги. Фото: Courtesy of Spink & Son

Експерти із високою долею вірогідності припускають, що монети належали Джозефу та Сарі Фернлі-Майстерсам, які одружилися 1694-го. Це була впливова родина торговців, відома XVI –XVIII ст. Вони продавали залізну роду, деревину і вугілля із балтійських країн.

Експерти припускають, що подружжя не довіряло Банку Англії і банкнотам, які тоді з’явилися, тож вирішило зберігати заощадження в золоті. Після смерті Джозефа і Сари їх рід скоротився і про скарб ніхто не знав. Але досі лишається загадкою, чому його відшукали лише зараз.

Як повідомляло раніше BitukMedia, на розкопках біля італійського міста Сан-Кашіано-ін-Валь-ді-Пеза (Тоскана) знайшли древні статуетки, які були символами родючості. Вони мають вигляді фалоса, матки і грудей. Вони і 3 тис. монет були вкриті мулом геотермального джерела.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі