Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рідкісний рожевий діамант продадуть з аукціону за понад $21 млн.

Важливо

Понад 21 млн. доларів розраховують виручити аукціоністи за унікальний рожевий діамант. В Sotheby’s його називають його одним із найчистіших у світі каменів насиченого рожевого кольору. Наразі він виставлений у Лондоні.

Про це передає CNN.

Вага діаманта – 11,15 карата. Своє ім’я – «Рожева зірка Вільямсона» – камень отримав на честь двох інших унікальних рожевих каменів.

«Рожева зірка» – найбільший у світі рожевий діамант, вагою майже 60 карат. У 2017-му його продали з аукціону за рекордний 71 млн. 200 тис доларів. 

Цікава історія й у другого каменя. Його видобули на шахті в Танзанії.  У 1947 році діамант “Вільямсон” дістала у подарунок на весілля королева Єлизавета II. Подарував його канадский геолог Джон Торберн Вільямсон. Британський монарх носить діамант вагою 23,6 карата у броші від Cartier. 

Діамант “Вільямсон” королева Єлизавета II дістала у подарунок на весілля. PHOTO BY MARK CUTHBERT/UK PRESS VIA GETTY IMAGES

Діаманти насиченого рожевого кольору зустрічаються вкрай рідко. Додає «Рожевій зірці Вільямсона» унікальності й те, що рожеві діаманти здебільшого дрібні.

“Лише 5% діамантів кольорові. А з кольорових лише 3% рожеві”, – пояснює Крістіан Споффорт, співробітник аукціонного будинку Sotheby’s

Аукціоністи очікують, що діамант викликає великий інтерес на торгах.  І розраховують виручити за нього понад 21 млн. доларів. В Sotheby’s відзначають, що у світі завжди є попит на рідкісне і прекрасне. Навіть ковідна криза і локдаун цьому не завада.

Фото – Sotheby’s

Перед аукціоном «Рожева зірка Вільямсона» вирушить у турне. Її виставлять на огляд публіки у Дубаї, Сінгапурі та Тайбеї. Торги заплановані на 5 жовтня і пройдуть у Гонконгу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, мешканка села в індійському штаті Мадх’я-Прадеш Ґенда Бай випадково знайшла у лісі необроблений діамант. Він має вагу 4,39 карат (0,88 грам) і коштує близько $25,5 тис. Жінка планує на суму від його продажу збудувати будинок і влаштувати весілля для своїх дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі