Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Трійко азійських левенят готові до дебюту в зоопарку (відео)

Важливо

Малюки семирічної левиці на ім’я Васудха вже готові радувати відвідувачів зоопарку в індійському місті Сурат. Вони здорові і можуть жити у великому вольєрі.

Про це повідомляє Reuters.

Левенята народились 30 травня. Перш ніж виставити їх на загальний огляд, вже тримісячних малюків вакцинували. 

«На щастя, про дитинчат подбала мати. Пологи почались своєчасно і тривали вісім годин. Усі троє дитинчат здорові», – розповів директор зоопарку Раджеш Патель.

Радість працівників зоопарку зрозуміла. Левиця Васудха у 2020 році народила чотирьох дитинчат. От тільки двоє з них були мертвонародженими, а один помер через 26 днів. Цього разу все пройшло інакше – левиця одразу почала опікуватися малюками.

У зоопарку за новонародженими та їхніми батьками пильно стежили за допомогою камер. Наближатись до тварин людині було заборонено.

Левине подружжя – Васудха та Ар’я – живуть в зоопарку вже два роки. Вони належать до рідкісного підвиду азійський лев. У 2020-му їх виміняли на пару видр.

Азіатські леви занесені до Червоної книги. Останні 70 років в Індії займаються збереженням останньої популяції цих хижаків. У штаті Гуджарат їм створили заповідник Гірський ліс. Нині там мешкає майже 700 азіатських левів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 23-річна бегемотиха Бібі у зоопарку міста Цинциннаті (штат Огайо, США) народила дитинча. Воно стало дитиною-несподіванкою, оскільки Бібі перебувала на контролі народжуваності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі