Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перемагає смог – мотошолом обіцяє власникам «свіже повітря»

Важливо

Нью-Делі готується до зими та сезону їдкого смогу. Пережити непростий час має допомогти захисний шолом з очищувачем повітря. Уряд Індії вклав у цей стартап тисячі доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Як запевняють рекламні ролики, цей захисний шолом може відфільтрувати до 80% шкідливих речовин у повітрі. І це протягом 6 годин без підзарядки! А зарядити акумуляторну батарею можна і через слот microUSB.

Аби був заявлений ефект, шолом обладнали змінною фільтруючою мембраною та вентилятором.

Новітня розробка – заслуга індійського стартапу Shellios Technolabs. У компанії говорять, що їхній шолом став першим у своєму роді. Розробник Аміт Патак розпочав роботу над шоломом у власному підвалі у 2016 році. Тоді індійські ЗМІ багато говорили і писали про забруднене повітря в Делі взимку.

І дійсно, з середини грудня до лютого в індійській столиці майже неможливо дихати. Сильний холод затримує пил, вихлопні гази та дим від спалювання соломи на фермерських угіддях.

І люди цим дихають! Інженер-електрик Аміт Патак вирішив подбати про здоров’я мотоциклістів. «У будинку чи офісі можна встановити очищувач повітря», – сказав стартапер.”Але хлопці на мотоциклі, у них немає жодного захисту”.

Продавати шолом почали у 2019 році. Тести на вулицях Нью-Делі провела незалежна лабораторія. Її фахівці підтвердили, що він дійсно відповідає заявленим захисним характеристикам.

Міністерство науки і технологій Індії каже, що шолом від Shellios Technolabs пропонує «ковток свіжого повітря для байкерів». Індії така розробка вкрай необхідна. В минулогічному рейтингу 50-ти найзабрудненіших міст світу 35 – на території Індії.

Шолом коштує 4500 рупій, або 56 доларів. Це в чотири рази дорожче за звичайний мотошолом. Тож дозволити собі таку покупку можуть не всі індійці. До того ж, шолом досить важкий. 

Компанія домовилась з великим виробником випустити нову модель з термопластичного матеріалу, а не зі скловолокна. Очікується, що нова модель шолому буде легшою і, можливо, дешевшою. Вона має надійти у продаж за кілька місяців.

Винаходом індійської компанії зацікавилися й інші азійські країни, такі як Малайзія, Таїланд і В’єтнам.

Як повідомляло раніше BitukMedia, мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s презентувала лімітовану колекцію прикрас, зроблених з власного сміття.  Деякі вироби містять 14 каратів золота, інші просто позолочені. Нинішня акція Litter & Glamour покликана привернути увагу до проблем вторинної переробки відходів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі