П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

McDonald’s обмінює своє сміття на коштовності

Важливо

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s презентувала лімітовану колекцію прикрас, зроблених з власного сміття.  Деякі вироби містять 14 каратів золота, інші просто позолочені. Нинішня акція Litter & Glamour («Сміття та гламур») покликана привернути увагу до проблем вторинної переробки відходів.

Про це пише Adweek.

McDonald’s часто звинувачують у забрудненні довкілля через надмірне використання упаковки. Для компанії ця акція проти сміття вже не перша, але вперше така…коштовна.

Сережки з контейнерів для соусу, каблучка з коробки від Біг Мака, інкрустована кристалами сумочка з коробочки від картоплі фрі… Загалом 7 позицій. 

Відвідувачі ресторанів мережі мають викидати сміття до спеціальних «золотих» кошиків. А тоді стають учасниками акції та розіграшу колекційних предметів.

Але є одне але. Акція діє тільки у Нідерландах. В розробці колекції фастфуду допоміг голландський ювелірний бренд De Vaal, який має досвід шести поколінь у перетворенні сміття на прикраси.

Основою для дрібничок стає брендоване сміття, зібране на міських вулицях. Непотріб покривають шаром позолоти та інкрустують кристалами. Так вживана упаковка перетворюється на ювелірні прикраси.

Як повідомляло раніше BitukMedia, McDonald’s планує відновить свою роботу в Україні. Перші ресторани відкриються наново у Києві та на заході України. Проте поки неясно, коли саме це станеться.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі