Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

І дулю скрутить – виробник протезів пропонує навчити біонічну руку новим жестам

Важливо

Британська компанія COVVI пропонує дистанційне оновлення своїх протезів. Користувачі можуть додати нові жести у біонічну руку Nexus будь де і у будь-який час. Аналогів цьому в світі немає. 

Про це передає Reuters.

Новітні технології суттєво змінили життя австралійської пловчині Джесіки Сміт. Жінка однією з перших протестувала біонічну руку Nexus від COVVI. 

Переможниця Паралімпіади в Афінах (2004) народилась без лівої руки. Відносини з протезами не складались. У дитинстві їй зробили штучну руку. Джессіка перекинула на себе киплячий чайник та обпекла 15% тіла.

Після цього дівчина ставилася до подібних пристроїв скептично. Аж поки у віці 37 років не пристала на пропозицією компанії з Лідсу спробувати біонічну руку Nexus.

Принцип дії такий: біонічна рука перетворює електричні імпульси від м’язів передпліччя на сигнали для мініатюрних двигунів. А ті керують пальцями і кистю. Так людина отримує здатність тримати щось в руках або відчиняти двері.

Можливість керувати протезом через застосунок та віддалено додавати йому необхідні клієнту жести – одна з головних переваг Nexus. Як стверджує автор винаходу Саймон Поллард, для кожного протезу можна створити індивідуальне оновлення. Власнику біонічної руки більше немає потреби відвідувати офіс компанії або відправляти туди протез на зміну прошивки. Програма завантажується віддалено.

Джесіка Сміт вже відправила запит в застосунок “навчити” її руку робити додаткові жести. Доступ до раніше недоступних технологій змінив життя матері трьох дітей на краще. 

Засновник компанії Саймон Поллар додав, що Covvi вже має 27 офіційних дистриб’юторів в Австралії, США та Китаї. Компанія має намір щомісяця випускати до сотні протезів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, група науковців з Іспанії, Нідерландів та США у межах експерименту змогла частково повернути зір 58-річній жінці. Вона не бачила 16 років. Для цього вони створили спеціальний імплантат, який вживили в кору її головного мозку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі