П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

12 няньок – врятованого малюка дельфіна виходжує група ветеринарів

Важливо

Вже більше місяця 12 тайських ветеринарів і волонтерів цілодобово доглядають рідкісне дельфінятко. У липні дитинча викинулося на берег. Але тепер, схоже, одужує.

Про це повідомляє New York Post.

У нього майже не було шансів на виживання. Надто слабким і хворим знайшли дельфінятко тайські рибалки. У липні дитинча викинулось на берег, а потім мало не втопилось під час припливу. 

Рибалки викликали фахівців, і ті доправили знайду до реабілітаційного центру в Районзі.

Справи були геть кепські. Плавати він не міг. Ссавця помістили у басейн із морською водою. І перший час його навіть доводилося підтримувати у воді волонтерам.

“Як правило, дельфіни, викинуті на берег, перебувають у жахливому стані. Шанси на виживання у них дуже і дуже мізерні. Але того дня ми зробили для нього все можливе”, – розповів ветеринар центру Танафан Чомчуен.

Парадон – так назвали малюка дельфіна. З тайської це означає “братське піклування”. Маля належить до виду іравадійський дельфін. 

Піклування вже мало свої плоди. Нині Парадон зміцнів і знову плаває. Ветеринари та персонал граються з малям, годують його молоком кожні 20 хвилин. Допомагають йому тренувати свої моторні навички в невеликому басейні з морською водою. Команда волонтерів опікується Парадоном цілодобово. Попереду у дельфіна ще щонайменше рік реабілітації в центрі.

Врятованого дельфінятка виходжує команда ветеринарів у Таїланді
Фото – New York Post

Як пояснив морський біолог Сумана Кайонваттанакул, навіть коли Парадон почуватиметься значно краще, випустити його не вийде – поки він потребує молока. “Ми дбатимемо про нього, поки у нього не виростуть зуби. Потім треба навчити його їсти рибу і бути частиною зграї. Це займе багато часу”, – каже він.

Іравадійські дельфіни з Червоної книги мешкають у прибережних водах Індійського океану. Біля берегів Таїланду налічується близько 400 таких морських тварин. Тайські ветеринари вважають, що під час догляду за врятованим дельфіном зможуть краще вивчити цей вид. Це, своєю чергою, допоможе порятунку популяції рідкісних морських мешканців.

Врятованого дельфінятка виходжує команда ветеринарів у Таїланді
Фото – New York Post

Як повідомляло раніше BitukMedia, в Австралії пса на прізвисько Ведмідь нагородили золотою медаллю Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW). Він допоміг у порятунку сотні коал під час лісових пожеж в Австралії у 2019-2020 роках.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі