Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чотирилапий герой! В Австралії нагородили собаку за порятунок сотні коал

Важливо

В Австралії пса на прізвисько Ведмідь нагородили золотою медаллю Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW) за порятунок сотні коал під час лісових пожеж в Австралії у 2019-2020 роках.

Про це повідомили в журналі People.

“Ведмідь — єдиний пес в Австралії, який може шукати коал за запахом їхньої вовни та фекалій. Завдяки йому волонтери знаходили в лісах постраждалих тварин та надавали їм медичну допомогу”, – розповіли там.

У 2016 році пса залишили його власники через надлишкову енергійність та погану поведінку. Після цього Ведмедя взяли до рятувальної команди, де він допомагає шукати тварин у лісах, що горять.

Крім нагороди від IFAW за свої заслуги, собака отримав додаткові ласощі та іграшки.

Лісові пожежі в Австралії

У липні 2020 року науковці оцінили, що близько трьох мільярдів тварин загинули або зникли внаслідок пожеж в Австралії. Звіт вони створили на замовлення Всесвітнього фонду дикої природи.

За оцінками дослідників, загинули або зникли 143 мільйони ссавців, майже 2,5 мільйона рептилій, 180 мільйонів птахів та 51 мільйон жаб.

Ситуацію із тваринами в Австралії у звіті називають однією з «найгірших катастроф для дикої природи в сучасній історії».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі