П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Незвично, але функціонально, – 3D-принтер надрукував пневматичні м’язи (відео)

Важливо

Команда із Італійського інституту технологій та Школи передових досліджень Св. Анни створилa пневматичні штучні м’язи. Технологія називається GRACE (геометричні актуатори, здатні до стискання та розтягнення). Її компоненти надрукували на 3D-принтері.

Про це повідомляє New Atlas.  

Кожен актуатор у системі GRACE має форму пустої пластикової бульбашки. Коли через приєднаний шланг у бульбашку накачують повітря, вона стає коротшою і ширшою, коли повітря виходить, вона стає довшою і тоншою.

Оскільки це нагадує рухи людських м’язів, то це працює, якщо на основі GRACE зробити руку-робота. Коли повітря у кульки закачуються, палець згинається. Коли повітря виходить, палець розгинається. Культи можна зробити будь-якого розміру, форми, з різною товщиною оболонки і різного пластику.

Команда під керівництво Коррадо де Паскалі зробили демонстраційний зразок розміром з людську руку. Він включає 18 актуаторів. Вона може згинати і розгинати пальці, обертати долонею і зап’ястям. Конструкція важить близько 100 грам, при тому що кожен актуатор може витримати вагу 1 тис. разів більшу за власну.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британська компанія COVVI пропонує дистанційне оновлення своїх протезів. Користувачі можуть додати нові жести у біонічну руку Nexus будь-де і у будь-який час. Аналогів цьому в світі немає. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі