П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прапор України довжиною 430 метрів з’єднав береги Дніпра

Важливо

Прапор України завдовжки 430 метрів розгорнули у Києві у неділю. Нинішня акція – знак підтримки українців, які перебувають в окупації. Вона зібрала близько сотні людей.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Жовто-блакитний стяг розгорнули через Парковий пішохідний міст на Труханів острів. До акції “Україна єдина” долучилися тимчасово переміщені особи з Херсону, Маріуполя, Донецька, Мелітополя та Луганська.

Організатор акції – Олександр Книга, гендиректор, художній керівник Херсонського академічного театру імені Миколи Куліша. За його словами, передусім прагнули продемонструвати єдність українського народу у боротьбі за Незалежність України. Стяг символічно з’єднує два береги Дніпра.

“Для українців день прапора кожен день. Я хочу про це наголосити. Ми розфарбовуємо сьогодні Європу, ми розфарбовуємо усі континенти в жовто-блакитний і нам наші друзі допомагають”, – розповів Олександр Книга.

За словами організатора, акція повинна була відбутися на День прапора, але заходи були перенесені.

Існує звичай об’єднувати береги Дніпра 22 січня, в День Соборності України. Цього дня 1919 року проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 22 січня 1990 року Народний рух влаштував акцію «Живий ланцюг». Він починався в Івано-Франківську, йшов через Стрий, Львів, Тернопіль, Рівне та Житомир до столиці. То був “живий ланцюг” завдовжки близько 700 кілометрів. За офіційними даними радянського режиму, учасників було близько 450 тисяч людей. А от за неофіційними  – від 1 до 5 мільйонів.

Але в нинішньої акції є суттєва відмінність. Тоді українці лише прагнули незалежності, а сьогодні вкотре доводять, що єдині. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, у серпні 2021 року підполковник ВМС Анатолій Гліненко встановив національний рекорд в номінації “Найбільша площа прапора України, розгорнутого парашутистом в повітрі”. Загальна площа прапора сягнула майже 530 квадратних метрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі