Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Історичне «золото» виборола для України 20-річна легкоатлетка

Важливо

20-річна українська спортсменка Ярослава Магучіх виграла змагання зі стрибків у висоту на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022 у німецькому Мюнхені. Дівчина принесла збірній України золоту медаль.

Про це повідомляє НОК України в Twitter.

Спортсменка здійснила стрибок на 195 см. Цю висоту вона взяла з першої спроби. Друге місце посіла її конкурентка з Чорногорії, яка здолала аналогічну висоту тільки з третьої спроби.

Тепер за Ярославою Магучіх перше «золото» в історії України у жіночих стрибках у висоту на чемпіонатах Європи. Легкоатлетка також є дворазовою чемпіонкою світу та бронзовою медалісткою Олімпіади-2020.  

Українську збірну у Мюнхені представляли також Ірина Геращенко та Юлія Левченко. Дівчата посіли п’яте і дев’яте місця відповідно.

Загалом на ЧЄ-2022 для України це золото виявилося другим. Крім Магучіх, чемпіонкою Європи у потрійному стрибку стала Марина Бех-Романчук. 

Як раніше повідомляло BitukMedia, рівненська легкоатлетка Ольга Машанєнкова стала чемпіонкою Європейського юнацького олімпійського фестивалю на дистанції 400 м з бар’єрами. Її результат – 59,49 секунди. Це найкращий показник Ольги в кар’єрі. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі