П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чекали чотири роки – у зоопарку народилася червона пандочка (відео)

Важливо

У зоопарку Paradise Wildlife Park британського Гертфордшира народилося дитинча рідкісної червоної панди. На його появу чекали чотири роки.

Про це повідомляє The Guardian.

Про те, що червона панда Тіллі народила дитинча, співробітники дізналися завдяки камерам відеоспостереження. Сталося це місяць тому, але повідомили новину лише зараз. Весь цей час співробітники спостегірали за самопочуттям матері і дитини через камери. Хлопчик це чи дівчинка, стане відомо через півроку.

На те, що самка завагітніє і народить, чекали чотири роки. Дитинча назвали Літл Ред. Її батько Нам Пан помер за місяць до народження дитинчати через аддісонову хворобу – відмову наднирників виробляти гормони. Самця і Тіллі звели за міжнародною програмою спарювання.

Смерть Нам Пана співробітники зоопарку називають трагічною та шокуючою. А народження Літл Ред навпаки – «символом надії».

Червоні панди належать до видів, що зникають – у дикій природі їх лишилося менше 2,5 тис. Причина – погіршення екології та вирубування лісів.

Дитинча з’явилося на фоні прокату популярного зараз мультфільму «Я – панда» (в оригіналі Turning Red) від Pixar і Walt Disney Pictures. У стрічці дівчинка-школярка перетворюється на червону панду людського зросту.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 23-річна бегемотиха Бібі у зоопарку міста Цинциннаті (штат Огайо, США) народила дитинча. Воно стало дитиною-несподіванкою, оскільки Бібі перебувала на контролі народжуваності. Пізніше з’ясувалося, що це хлопчик.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі