П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Здатен нести зброю – побудують військовий дрон-субмарину

Важливо

Три військові безпілотні субмарини планує побудувати австралійська влада у бухті поблизу Сіднея. Так країна готується протистояти загрозі Китаю.

Про це повідомляє The Guardian.

Будівництвом субмарин займеться компанія Anduril. Перший 30-метровий підводний дрон побудують за рік. Власник компанії Anduril – Палмер Лакі. Він створив VR-окуляри Oculus Rift, а у 2014-му продав технологію компанії Facebook.

Надвеликий автономний підводний транспорт – так описують дрон – зможе збирати розвідувальні дані,  вести приховане спостереження  і  нести корисне навантаження, включаючи зброю, датчики та сканери. Субмарина зможе занурюватися на глибину до 6 км.

В Anduril обіцяють, що дрон буде непомітний і зможе переміщуватися автономно на великі відстані. Його можна буде запускати як із морських портів, так і з кораблів.

Однак повністю австралійських підводний флот роботи не замінять – Австралія буде використовувати також звичайні субмарини. Їх, як відомо, пообіцяли побудувати США в рамках оборонного контракту Aukus. Поки ж що Австралія бачить прогалину в обороні на фоні загострення стосунків із Китаєм і намагається цю прогалину заповнити.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британська компанія QinetiQ розробила дрон із лазерним керуванням. Він здатен уникати традиційних систем протидії, які впливають на радіокерування чи GPS.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі