Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

KAZKA знялася у кліпі популярного американського співака – текст написав Жадан

Важливо

Гурт Gogol Bordello, заснований емігрантом із Боярки Євгеном Гудзем, зняв кліп на пісню Take Only What You Can Carry.  У ньому знялася фронтвумен гурту KAZKA Олександра Заріцька. Слова написав Сергій Жадан.

Гурт Gogol Bordello розмістив відео на YouTube-каналі.

Gogol Bordello – гурт, який об’єднує у собі емігрантів із різних країн – України, Перу, Таїланду тощо. Свій стиль вони описують як gypsy punk. Він поєднує українські, єврейські, ромські фольклорні мотиви із філософією про сенс життя і емігрантську тугу.

Характерною ознакою вокалу Євгена Гудзя є виконання пісень англійською мовою зі сценічним «слов’янський» акцентом. Gogol Bordello підтримували Україну під час Революції гідності, приїздили на “Захід-фест”. Після початку війни 24 лютого Гудзь і весь гурт активно долучилися до допомоги Україні і поширення інформації про війну. Гудзь став одним із найпомітніших облич українського емігрантського руху за перемогу України.

Пісня Take Only What You Can Carry («Візьми лише найважливіше») присвячена українським біженцям. Її текст написав номінант на Нобелівську премію з літератури Сергій Жадан.

Відео зображує українських біженців, які тримають найважливіші для них речі – фото родини, порцелянові фігурки, Біблію чи “Кобзар” Тараса Шевченка. Кліп закінчується нагадуванням, що 5 млн українців стали біженцями в наслідок повномашстабного вторгення росії в Україну, та закликом підтримати Україну.

Це не перша спільна робота Гудзя, Заріцької та Жадана. Раніше вони створили пісню Forces of Victory.

Повністю альбом Gogol Bordello під назвою «Solidaritine» вийде 16 вересня і буде присвячений допомозі Україні у війні.

Як повідомляло раніше BitukMedia, дизайнерка з Чернівців Наталія Феднер одягнула  американську виконавицю Бейонсе для нового кліпу. Сексуальні металеві підтяжки до білизни Бейонсе вирішила використати у своєму новому кліпі Renaissance.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі