Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Ековадо» – створили замінник популярного фрукта

Важливо

Дослідниця і художниця із британського Лондона Аріна Шокухі створила альтернативу популярним авокадо. Каже, вийшло не гірше за оригінал, крім того виріб можна з’їсти разом зі кісточкою. А головне – він більш екологічний.

Про це повідомляє CNN.

Багато людей любить авокадо, але його вирощення є дуже неекологічним. Щоб виростити один кілограм фруктів, треба 2 тис. літрів води. Також під плантації спилюють тропічні ліси.

«Ековадо» – Ecovado англ. – є більш безпечним для довколишнього середовища. Шкірка зроблена із бджолиного воску, деревного вугілля і фарбника на основі шпинату.

Основа м’якоті – паста із бобів. Також туди входить яблуко, реп’яхова олія та невелика кількість ліщини. Замість кісточки Шокухі використовує цілі каштан або ліщину.

На вдосконалення рецептури пішло 8 місяців. Жінка хотіла, щоб замінник фрукта був виготовлений із виключно місцевих продуктів.

Одним із викликів для технологів було прибрати характерний запах бобової пасти і надати їй «гірково аромату». Потім вони намагалися створити таку ж кремову консистенцію, як у авокадо.

У розробці рецепту Шокухі допоміг науковець із Ноттінгемського університету Джек Волман. Він вивчав молекулярні властивості авокадо, щоб зрозуміти секрет його кремовості. Зрештою, творці «Ековадо» дійши висновку, що найкраще буде обрати олію реп’яха.

Як повідомляло раніше Bitukmedia, чилійська компанія Not Company SpA за допомогою штучного інтелекту намагається змінити рецепти своїх веганських бургерів. Причина – скорочення поставок соняшникової олії через збройну агресію росії проти України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі