Вівторок, 22 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Італії продають віллу з єдиною у світі фрескою Караваджо – уявіть, скільки вона коштує…

Важливо

У самому центрі Риму виставили на продаж віллу, на стелі якої написана єдина у світі фреска італійського художника Караваджо. Будинок продадуть на аукціоні у січні за стартовою ціною у 547 мільйонів доларів.

Про це повідомив CNN.

“Більші споруди були знесені у 19 столітті, Вілла Аврора — єдина збережена частина більшої Вілли Людовізі, яка залишилася з комплексу 16 століття”, – зауважили там.

Ця вілла розташована у самому серці Риму. Вона оточена садом і займає 2800 квадратних метрів. У шестиповерховому будинку розташовані безліч творів мистецтва, зокрема і фреска Караваджо, написана олією.

На стелі невеликої кімнати фреска «Юпітер, Нептун і Плутон» зображує цих трьох богів, які зібралися навколо напівпрозорої кулі.

Роботу у художника замовив кардинал Франческо Марія Дель Монте у 1597 році, який використав приміщення як алхімічну лабораторію.

За словами Алессандро Зуккарі, професора історії сучасного мистецтва у Римському університеті Ла Сапієнца, фреска має оціночну вартість у понад 360 мільйонів доларів. Цуккарі, якого суд викликав для оцінки творів мистецтва всередині власності, у своїй оцінці дійшов висновку, що ця робота Караваджо «безцінна, оскільки є єдиною фрескою одного з найвидатніших художників Нового часу».

Вілла також розписана фресками художника епохи бароко Джованні Франческо Барб’єрі, відомого як Гверчіно, який працював на віллі між 1621 та 1623 роками.

edition.cnn.com

Про аукціон

Вілла Аврора належить сім’ї Бонкомпанії Людовізі, нащадкам Папи Григорія XV. Проте подробиці судових причин, що лежать в основі аукціонного продажу, не розголошуються.

А от обслуговування нерухомості обійдеться дорого. Однією з умов для тих, хто придбає нерухомість, буде витратити 11 мільйонів євро на відновлення.

Як об’єкт мистецтва, що охороняється, держава матиме право першочергової купівлі вілли. Продажем займається аукціонна компанія Fallco Zucchetti.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі