Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше в США видали паспорт без позначення статті

Важливо

Сполучені Штати вперше видали паспорт із позначкою «Х» у графі «стать», що стало знаменним кроком для людей, які ідентифікують себе ні чоловіком, ні жінкою.

Про це повідомило Agence France-Presse.

“У зв’язку з видачею паспорта я хочу ще раз заявити про прихильність Державного департаменту просування свободи, гідності та рівності всіх людей, включаючи ЛГБТК+”, — заявив офіційний представник Державного департаменту Нед Прайс.

Він також анонсував, що зробить цю опцію доступною на початку 2022 року як для паспортів, так і для свідоцтв про народження американців за кордоном.

Держсекретар Ентоні Блінкен пообіцяв зайнятися цим питанням у червні, але сказав, що існують технологічні перешкоди, які потрібно вирішити.

За Блінкена Державний департамент також дозволив власникам паспортів США самостійного вказувати свою стать у паспортах. Раніше американцям був потрібний медичний огляд, якщо вони хотіли вказати у своїх паспортах стать відмінну від тієї, яка зазначена у свідоцтві про народження чи інших документах.

Державний департамент оголосив про перший такий паспорт у тиждень, присвячений Дню інтерсексуальної проінформованості. Влада США раніше обіцяла підтримувати людей, які стикаються з дискримінацією щодо своєї гендерної ідентичності. Президент Джо Байден зокрема називав захист прав ЛГБТК+ пріоритетом своєї адміністрації.

Рішення є серйозним зрушенням у порівнянні з попередньою адміністрацією Дональда Трампа, під час якої попередник Блінкена Майк Помпео заборонив посольствам США вивішувати символіку ЛГБТК+.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі