Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше в історії Facebook змінює назву

Важливо

Сьогодні, 29 жовтня, Facebook змінить назву на Meta, про це оголосив її співзасновник і виконавчий директор Марк Цукерберґ.

За його словами, назва Facebook не відбиває всього, чим займається компанія, і асоціюється лише з одним продуктом. «Але з часом я сподіваюся, що нас розглядатимуть як метаверс-компанію», — сказав він.

“Ми — компанія, яка створює технології для того, щоб об’єднувати людей. Разом ми нарешті зможемо поставити людину в центр нашої технології. І разом ми можемо розкрити суттєво більший потенціал креативної економіки”, — додав глава Facebook.

Як зауважив The Verge, Цукерберґу належать домен meta.com і Twitter-акаунт @meta. Видання першим повідомило про плани перейменування Facebook ще 19 жовтня, пов’язавши його тоді з низкою скандалів, які похитнули компанію на тлі публікації журналістських розслідувань.

Ще в липні Цукерберґ заявив про плани перетворити Facebook на метаверс-компанію. За задумом, соцмережа перетвориться на онлайн-світ, де за допомогою засобів доповненої та віртуальної реальності люди між собою взаємодіятимуть на відстані з ефектом максимальної присутності.

«У майбутньому ми не будемо просто зідзвонюватися — ваша голограма, приміром, зможе сісти на мій диван, або ж я як голограма сяду на ваш. І буде таке враження, наче ми в одному місці — хоча ми й будемо в різних штатах чи на відстані сотень, тисяч миль», — розповів Цукерберг.

Соцмережа в останні роки активно вкладається в технології доповненої та віртуальної реальності. У 2019 році вона придбала розробника VR-окулярів Oculus за два мільярди доларів. У вересні того ж року Facebook оголосила про наміри створити нову платформу Horizon — це віртуальний світ, де можна стати 3D-аватаром.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі