Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Час з’їсти…”: Amazon працює над розробкою “розумного холодильника”

Важливо

В компанії Amazon інженери уже близько двох років працюють над проектом «розумного» холодильника, який зможе самостійно відстежувати продукти.

Про це повідомило Business Insider.

“Розумний холодильник зможе самостійно розпізнавати продукти, відстежувати їх придатність і кількість, нагадувати про те, що треба купити, а також передбачати смаки власників та пропонувати рецепти”, – заявили про свої наміри розробники.

Власник такого холодильника від Amazon, на відміну від конкурентів, не повинен буде самостійно реєструвати продукти в системі або маркувати їх. Усередині холодильника встановлені відеокамери під керуванням нейромережі, яка вже працює в безкасових супермаркетах Amazon Go – там вона відстежує, які товари відвідувачі кладуть до кошиків. Таким чином, холодильник від Amazon може сам «розуміти», що лежить на його полицях.

Таким чином холодильник буде стежити за терміном придатності продуктів, повідомляти власника про їх закінчення, пропонувати рецепти з використанням цих продуктів і допомагати замовляти їх в магазинах Amazon Fresh і Whole Foods.

Також пристрій зможе збирати статистику популярності товарів, передбачати смаки власника і радити йому відповідні продукти.

Також пристрій зможе збирати статистику популярності товарів, передбачати смаки власника і радити йому відповідні продукти.

Імовірно, що Amazon не створює холодильник «з нуля» – компанія буде співпрацюватиме з одним із виробників побутової техніки та оснащувати його моделі власними технологіями. Серед цих технологій, швидше за все, буде і голосовий помічник Alexa.

Amazon витрачає на розробку холодильника понад $50 млн на рік, але немає гарантій, що пристрій вийде на ринок. Проект цілком можуть скасувати через недосконалу роботу нейромережі – за інформацією Insider, тестувальникам пристрою в Індії часто доводиться маркувати продукти вручну. Якщо холодильник все ж надійде в продаж, то він напевно буде недешевим – проект націлений на домогосподарства з високими доходами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі