Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Незабаром у Google запрацюють нові «екологічні» функції

Важливо

Google анонсувала набір нових функцій і сервісів, які, впевнена компанія, допоможуть її користувачам робити більш усвідомлений вибір у пов’язаних з екологією питаннях. Функції будуть доступні в таких сервісах Google як Search, Maps, Travel і Nest.

Про це повідомило theverge.com.

“Матеріали будуть надходити з найбільш авторитетних джерел, в тому числі від ООН. Крім того, компанія хоче надати користувачам можливість отримувати більш екологічні варіанти при здійсненні покупок за допомогою інструментів платформи”, – ідеться у повідомленні.

Протягом місяця Google змінить видачу за запитом «зміна клімату» на своїй пошуковій платформі. Користувачів будуть перенаправляти на спеціальну сторінку з «високоякісною інформацією з питань клімату».

До «початку наступного року», коли користувачі з США будуть шукати інформацію по автотранспорту, Google показуватиме у видачі результати по гібридах і електромобілях. При пошуку конкретного електромобіля у видачі з’являться найближчі зарядні станції. Відсьогодні американські користувачі будуть бачити пропозиції по більш енергоефективній побутовій техніці: плитах, посудомийних машинах, водонагрівачах тощо.

У фірмових картах Google жителі США будуть бачити найбільш економічні маршрути. Коли він виявиться і найшвидшим, система запропонує даний варіант як основний. Якщо економічний маршрут виявиться більш витратним за часом, система запропонує користувачам варіанти, і людина зможе зробити усвідомлений вибір. Для європейських користувачів ця функція буде доступна в майбутньому році.

Для велосипедистів в Google Maps з’явиться функція Lite Navigation з подробицями про маршрут на одному екрані. Крім того, жителі 300 міст по всьому світу тепер зможуть отримати інформацію про найближчі пункти прокату електроскутерів і велосипедів.

При пошуку авіаквитків користувачі Google почнуть отримувати інформацію про обсяги викиду вуглекислого газу, пов’язаних з кожним авіарейсом.

Можна буде побачити індивідуальний вуглецевий слід, пов’язаний з вибором того чи іншого місця в салоні літака. Пасажир бізнес-класу, який займає більше фізичного простору, несе відповідальність за більшу кількість забруднень, оскільки на нього припадає значна частка викидів всього літака. Google посилається на результати дослідження, згідно з якими вибір більш ефективної програми подорожі дозволяє знизити викиди вуглекислого газу на 63%.

Компанія також оголосила про плани розширити свої дослідження щодо скорочення викидів від автотранспорту за допомогою більш ефективного регулювання руху на світлофорах. В рамках пілотної програми в Ізраїлі управління світлофорами було доручено штучному інтелекту – в результаті час очікування на перехрестях і витрати палива скоротилися на 10-20%. Програма буде запущена в інших містах світу, і першим стане бразильський Ріо-де-Жанейро.

Власникам систем Nest в США протягом найближчих тижнів буде доступна нова послуга Nest Renew, яка дозволяє вмикати опалення або кондиціонування в ті моменти, коли в мережі збільшується частка джерел відновлюваної енергії. На деяких ринках буде доступна послуга Renew Premium, яка дозволить зіставляти споживання електроенергії з інвестиціями в відновлювані джерела.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі