П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

iPhone 13: продукція Apple прибула в Україну

Важливо

В аеропорту «Бориспіль» 9 жовтня приземлилася перша офіційна партія продукції Apple — понад вісім тисяч останніх смартфонів компанії iPhone 13 сукупною вартістю понад 7,5 мільйона доларів. Наразі відбувається митне оформлення товару.

Про це повідомило Державна митна служба.

“Офіційний імпорт компанією Apple своєї продукції є ще одним кроком у боротьбі з контрафактом (підробками) та із незаконним ввезенням товарів”, — зазначили в ДМС і нагадали, що за останні два тижні конфіскували iPhone 13 на майже 2,2 мільйона гривень.

Тож, Apple уперше завозить свою продукцію до України самостійно. Це стало можливим після відкриття офісу компанії в Києві 30 червня. Далі Apple планує завезти решту лінійки своїх товарів і відкрити власний сервісний центр.

З 2017 року офіційним дистриб’ютором Apple в Україні була компанія «ASBIS Україна». Вона лише завозить техніку в Україну, а продають її вже мережеві магазини.

Тільки у травні 2020 року Apple зареєструвала в Україні власне представництво — юридичну особу зі статутним капіталом у 2,7 мільйона гривень. Однак після цього жодної інформації про плани компанії в Україні не було.

У березні 2021 року на сайті Apple з’явився український розділ. А з 28 червня офіційна служба підтримки Apple в Україні «заговорила» українською. До цього українських користувачів обслуговували за замовчуванням російською. У тих, хто мав американські облікові записи, обслуговування було англійською.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі