Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Брітні – вільна! Після 13 років американську співачку звільнили від опікуна-батька

Важливо

Суд Лос-Анджелеса 29 вересня позбавив батька американської співачки Брітні Спірс Джеймі Спірса опікунського статусу над нею, який він мав із 2008 року.

Про це повідомило Variety.

Суддя Бренда Пенні увільнила Джеймі Спірса від опікунського статусу над Брітні, який зокрема передбачав контроль над її статками (оцінюються в майже 50 мільйонів доларів) та життям (йдеться про регламент зустрічей із іншими людьми й визначення умов життя).

Тимчасово місце Спірса в частині фінансових зобов’язань посяде сертифікований бухгалтер Джон Зейбел. Джоді Монтґомері — жінка, яка наглядає за Брітні з 2019 року і має тимчасовий статус особистої опікунки — продовжить опікуватися питаннями її фізичного та психічного здоров’я.

Адвокат Брітні Спірс Метью Розенґарт звернувся до суду з проханням узагалі скасувати опікунський статус співачки. Засідання з цього питання може відбутися протягом 45 днів після ухвалення рішення щодо Джеймі Спірса, тобто в жовтні-листопаді. Воно може стати останнім на шляху набуття Брітні повної дієздатності.

Фото: AP
Співачка Брітні Спірс та її батько і опікун Джеймі Спірс

Що передувало?

У США існує спеціальний опікунський статус (англійською він називається conservatorship, а опікун, відповідно, — conservator). Такі опікуни призначаються судом і контролюють фінансове й особисте життя інших людей із фізичними чи розумовими вадами або людей похилого віку.

Брітні Спірс присудили опікуна після того, як у 2006-2007 роках після розлучення з чоловіком Кевіном Федерліном вона втратила опіку над дітьми, а також вдалася до кількох дивних учинків. Певний час вона лікувалася від наркозалежності й була пацієнткою психічних лікарень.

У 2008 році, коли Брітні саме лежала у психіатричній лікарні, її опікунами призначили батька Джеймі Спірса та адвоката Ендрю Воллета. Останній пізніше відмовився від свого статусу. Батько співачки контролював її фінансове та особисте життя. За деякими свідченнями, він прослуховував її спальню й телефон.

Частина прихильників співачки організувала рух «Звільніть Брітні», стверджуючи, що та перебуває в опікунському статусі проти своєї волі. Рух вимагав звільнення Брітні з-під опікунського статусу й повернення її дієздатності. Тоді Джеймі Спірс називав ці звинувачення безпідставними.

У червні 2021 року Брітні Спірс уперше виступила в суді щодо свого опікунського статусу і заявила, що хоче покласти йому край. «Я брехала і говорила всьому світу, що зі мною все добре і я щаслива… Я травмована. Я нещасна. Я не можу спати», — зізналась тоді співачка.

Після цього Джеймі Спірс змінив свою думку і спершу погодився позбутися опікунського статусу, а потім — узагалі скасувати його щодо своєї доньки. На цьому тлі свої повноваження склав зокрема попередній юрист Спірс — Семуель Інґхем-третій (якого Спірс звинувачувала в небажанні допомогти позбутися опікунства).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі