П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Щось було смачненьке в школі – піца, але не для всіх! Інцидент в американській школі

Важливо

У початковій школі Філадельфії американського штату Пенсильванія директорка школи була змушена замовити піцу, щоб забезпечити безкоштовним обідом 400 учнів.

Про це повідомило Business Insider.

“Щойно відчинилися крамниці, я замовила піцу для 400 учнів, щоб спробувати дати їм обід. Частину піц доставили вчасно й подали учням, частина не встигла прийти до 14:15, тому деяким учням її не дали”, – йшлося у листі директорки Стефані Ендрюлевіч, з яким учні початкової школи «Ес-Уейр-Мітчелл» повернулися з навчання 23 вересня.

Батьки учнів школи, опитані місцевим мовником 6ABC, заявили: діти скаржилися, що прийшли голодні. Дорослі нарікають: за весь день школа їх про це не попередила — тоді вони принаймні б знали, що їхні діти не отримали сніданок.

“Озираючись назад, дещо можна було зробити інакше, але для учнів їжа все ж була замовлена, і ми будемо далі вести роз’яснювальну роботу, щоб пояснити батькам, що сталося”, — заявила телеканалу речниця шкільного округу Моніка Льюїс.

Вона зазначила, що директорка школи діяла згідно з постановою округу, яка передбачає: якщо працівники їдальні з тих чи інших причин відсутні, заклад може скористатися послугами доставлення їжі, щоб забезпечити нею учнів.

Як написало The Philadelphia Inquirer, початкова школа «Ес-Уейр-Мітчелл» забезпечує своїх учнів безкоштовним дворазовим харчуванням. А оскільки більшість учнів походять із незаможних сімей, для них ця послуга є вкрай важливою.

Один із учителів школи на умовах анонімності розповів виданню, що це принаймні другий випадок, коли учням не подають їжу. Тільки минулого разу директорка Ендрюлевіч замовила для дітей кренделі.

У коментарі Business Insider речниця шкільного округу Льюїс додала, що причиною відсутності працівників їдальні на роботі стали: “проблеми в постачанні продуктів і нестача робочої сили“.

Льюїс також додала, що насправді в «Ес-Уейр-Мітчелл» за день до інциденту силами шкільного округу доставили ланчбокси для дітей. Але 23 вересня не було нікого, хто б ними розпоряджався. А втім, додала речниця, з 24 вересня ситуацію в школі залагодили.

Через коронавірусну кризу, а також вигоряння й страх заразитися COVID-19 працівники шкіл у США масово залишають свою низькооплачувану роботу. Як наслідок школи не можуть знайти достатньої кількості працівників, передусім водіїв автобусів та вчителів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі