Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Діти вражають: в Австралії школярі створили один із найпопулярніших сайтів про COVID-19

Важливо

З квітня 2021 року в Австралії набрав популярності сайт для відстеження COVID-19 — CovidBaseAU, виявилося, що за ресурсом стоять школярі.

Про це повідомили в The Age та ABC News.

«Бум! 12-15-річні можуть отримати щеплення. Сьогодні ми троє, керівники CovidBaseAU, Джек, Веслі й Дарсі, отримали першу дозу вакцини Moderna. Думаємо, це вдалий час, щоб розповісти, ким ми є насправді. Раді, що ми нарешті потрапимо до наших даних!» ㅡ написали засновники сайту Twitter.

14-річний Веслі та 15-річні Джек і Дарсі 23 вересня розкрили, що вони керують сайтом. Тоді хлопці отримали перші дози вакцини проти коронавірусу й вирішили розповісти про це.

Сайт CovidBaseAU регулярно подає свіжу статистику щодо заражень коронавірусом в Австралії та світі, рівень смертності, госпіталізацій, активних випадків COVID-19, а також темпи тестування людей і проведення щеплень. Також на сайті можна переглянути актуальну інформацію за штатами.

Усі дані для зручності дублюються у Twitter. Такі ресурси ㅡ не новина, схожий є і в Україні. Однак 23 вересня виявилося, що за сайтом і Twitter-сторінкою CovidBaseAU, на яку підписалися десятки тисяч людей, стоять троє школярів.

Школярі з Мельбурна розповіли журналістам, що цей проєкт спочатку планувався «просто для розваги». 15-річний Джек уперше взявся за відстеження даних про COVID-19 під час другої хвилі захворювань минулого року.

Хлопці розповіли, що місцева влада й уряд регулярно оприлюднюють дані про коронавірус, але в різних місцях і форматах. Школярі вирішили зібрати їх усі разом і розмістити на сайті, щоб інформація була доступна для всіх. Так, вони збирають дані від федеральних, штатних і територіальних департаментів охорони здоров’я Австралії з PDF-файлів або твітів.

Кожен має своє завдання: Джек, який створив сайт, збирає дані; Дарсі, за словами хлопців, ㅡ кодер, що робить «усю магію» на сайті, а Веслі ㅡ «універсал», який готує інфографіки, емодзі тощо.

Робота над CovidBaseAU нелегка, адже вимагає від хлопців безперебійної зайнятості.

«Зараз ми в Мельбурні на карантині, тому це дало нам багато часу й можливість вільніше виконувати справи… Ми все встигаємо у школі, не хвилюйтесь, хоча доводиться трохи жонглювати», ㅡ сказав Джек телеканалу ABC.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі