П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У школах Шотландії викладатимуть теми ЛГБТ+ та інклюзивність – таке нововведення поки єдине у світі

Важливо

Шотландія офіційно стала першою країною світу, де вивчення теми ЛГБТ+ та інклюзивності стало обов’язковим у межах шкільної програми. У середині вересня відповідні зміни офіційно представила шотландська влада.

Про це повідомило The Scotsman.

«Пишаюсь тим, що Шотландія стала першою країною у світі, яка впровадила в шкільну програму тематику інклюзивності та ЛГБТ+. Так ми можемо допомогти молоді повністю себе реалізувати в різномаїтому й інклюзивному суспільстві», — заявила міністерка у справах дітей Клер Хогей.

Так, для освітян стали доступні навчальні плани, розраховані на висвітлення теми ЛГБТ+, та освітні ресурси, які вони можуть використовувати на уроках. Їх допомагали розробляти вчителі, учні, батьки й ЛГБТ-організації.

У межах програми будуть окремі предмети, цілком присвячені ЛГБТ+, але інклюзивність також інтегруватимуть і в інші курси. Приміром, до підручників із математики додадуть завдання, де дівчинці потрібно порахувати вартість подарунка для своїх двох тат.

Програма передбачає зокрема вивчення історії руху ЛГБТ+. Наголос робиться на сприянні рівноправному ставленню до людей незалежно від їхньої сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності, а також протидії цькуванню у школах.

За даними червневого дослідження організації Just Like Us, ЛГБТ-школярі у Великій Британії удвічі частіше стають жертвами цькування з боку однолітків, ніж гетеросексуальні підлітки, і в півтора рази рідше почуваються безпечно у школі.

Обговорення змін до шкільної програми у Шотландії велося ще з 2017 року. Тоді при міністерстві освіти країни заснували групу з інклюзивної освіти, яка займалася розв’язанням питання дискримінації школярів, зокрема що стосується змін шкільної програми.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі