П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Безос посунувся – хто тепер найбагатша людина планети?

Важливо

Глава виробника електромобілів Tesla і засновник космічної компанії SpaceX Ілон Маск вийшов на перше місце в рейтингу найбагатших людей світу

Про це повідомили в Forbes Real-Time.

“Обсяг капіталу Маска перевищив $200 млрд і склав $203,4 млрд”, – зазначили там.

А от, капіталізацію попереднього лідера – засновника Amazon Джеффа Безоса – аналітики Forbes оцінюють у $197,7 млрд.

Ілон Маск також очолив рейтинг мільярдерів за версією Bloomberg, але тут його статки оцінили у $213 млрд.

Причина зростання статків Маска – комерційні успіхи Tesla і Space X: ринкова капіталізація виробника електромобілів виросла в понеділок до $792 млрд, а SpaceX в рамках чергового раунду фінансування в лютому оцінили в $74 млрд.

Зараз вартість акцій Tesla знаходиться на максимумах з лютого 2021 року – $791,36 за даними на 28 вересня.

Ілон Маск вперше в цьому році обігнав Безоса і став найбагатшим бізнесменом в світі 7 січня. У той день його статки зросли на $9 млрд і склали $186,5 млрд. Bloomberg Billionaires Index оцінював статки Маска в понад $200 млрд.

Однак 12 січня бізнесмени знову помінялися місцями в рейтингах: Маск став другим з $176,2 млрд, а Безос зайняв першу сходинку з оцінкою капіталу в $182,2 млрд.

Але за п’ять днів лідерства в списку найбагатших людей світу Маск написав на своїй сторінці в Twitter, що обіцяє розпродати все майно заради колонізації Марса. «Фактично у мене майже не залишиться власності, що має грошову цінність, крім акцій компаній», – сказав він. Раніше Маск говорив, що до 2050 року розраховує побудувати на Марсі місто з населенням 1 млн чоловік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі