Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Попрощатися з всіма покинутим ветераном прийшли сотні незнайомців (ВІДЕО)

Важливо

Колишній морський піхотинець США Джеррі Брукс помер у будинку для людей похилого віку в штаті Мен, покинутий і майже забутий. Похоронне бюро розмістили на сайті оголошення з проханням допомогти з труною чоловіка або просто відвідати його похорон. Лише за кілька хвилин відгукнулося стільки охочих, що декому довелось відмовити.

Про це повідомляє Associated Press.

Попрощатися з Бруксом прийшли сотні людей, які нічого не знали про чоловіка, крім його імені. Похорон пройшов з повними військовими почестями на Меморіальному цвинтарі ветеранів штату Мен в Огасті. Деякі, зокрема, віддавали честь проходячи повз, а члени організації “Ветерани зарубіжних воєн” (VFW) віддали шану залпом з 21 рушниці.

Patriot Guard Riders на мотоциклах супроводжували його катафалк на 40-мильному маршруті від похоронного бюро до кладовища. Волонтери тримали біля труни американські прапори, а кран підняв величезний прапор над входом на цвинтарі.

“У світі так багато негативу. Те, що люди можуть згуртуватися і відчути себе краще — чудово”, — зазначив командир посту VFW у Белфасті Джим Робертс. Він також сказав, що син, онука та зять Брукса таки прийшли на похорон, але під час служби не розмовляли.

Про життя 86-річного Джерсі Брукса мало відомо. За словами організаторки похорону Кеті Ріпоста, ветеран помер 18 червня — рівно за тиждень після того, як потрапив до будинку для людей похилого віку.

“Схоже, що він був гарною людиною, але я нічого не знаю про його життя”, – сказала Ріпоста. Вона також зазначила, що після смерті Брукса одна жінка розповіла бюро, що одного разу чоловік дозволив їй залишитися у нього вдома, дізнавшись, що їй нема куди йти.

Як розповідало раніше BitukMedia, валлійцеві Рональду Бріґналу було 16 років, коли нацистський бомбардувальник скинув снаряд на міськраду Кардіфа – столиці Уельсу. Хлопець, тримаючи мішок із піском у зубах, зміг видертися нагору дренажною трубою та загасити пожежу. Йому це коштувало зубної емалі на все життя. Але зараз чоловікові виповнилося 100.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі