Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Можна навіть отруїтися – у Європі вилучили із продажу надто гостру локшину швидкого приготування

Важливо

Данія вилучила із продажу три гострі смаки корейського рамену швидкого приготування фірми Samyang. Кажуть – рівень капсаїцину там на стільки високий, що споживачі можуть отруїтися.

Про це повідомляє ВВС.

Занепокоєння у нащадків данських вікінгів викликали три курячі смаки: Buldak 3x Spicy & Hot Chicken; 2x Spicy & Hot Chicken та Hot Chicken Stew. Управління із ветеринарних питань та продуктів харчування випустило заборону у вівторок. Разом з тим закликало споживачів не вживати таку локшину. Її рекомендують викинути чи повернути у магазин.

Урядовці заявили, що перевірили тільки один пакет із локшиною і виявили, що рівень капсаїцину – речовини, що надає перцю пекучості – на стільки великий, що може викликати гострі отруєння.

Фото: Samyang

Корейський виробник заявив, що розуміє причини рішення данських урядовців. І що справа не у якості їхньої продукції, а в тому, що вона надто гостра.

“Ми продаємо свою продукцію по усьому світу. Але це вперше, що наш товар вилучають із ринку через таку причину”, – прокоментували у Samyang.

У соцмережах піднялася дискусія. Користувачі інтернет-форума Reddit пишуть – данці просто надто чутливі до спецій. Уже трішки приперчиш креветки – і вони для них “занадто гострі”, пише один із користувачів у розділі про корейську кухню.

Як повідомляло BitukMedia, п’ятеро осіб постраждали через дії менеджера готелю у індійському місті Ґурґаон. Той додав до спецій, які в країні традиційно їдять після трапези, “сухий лід”. Тепер менеджера заарештували.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі