Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Rheinmetall відкрив в Україні перший цех у співпраці із Укроборонпромом

Важливо

В Україні відкрився перший цех спільного підприємства АТ Укроборонпром та німецького оборонного гіганта Rheinmetall. У ньому будуть ремонтувати пошкоджену на війні західну бронетехніку та створювати нову.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України повідомили, що головне призначення нового майданчика – ремонт і виробництво військової техніки німецьких зразків. 

Відтак техніка німецького виробництва зможе швидше повернутися на фронт, адже для ремонту її не доведеться транспортувати за кордон. А пізніше планують налагодити і спільне виробництво.

“Ми прагнемо розвивати наші виробничі спроможності спільно з союзниками та вважаємо, що українська оборонка – частина європейського ОПК, яка зміцнює систему колективної безпеки Євросоюзу”, – сказав Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

“Відкриття спільного з Rheinmetall виробничого майданчика – це не лише крок до Перемоги України, але й важливий етап у побудові Арсеналу вільного світу”, – наголосив він.

Також створення такого підприємства дає Україні можливість інтегруватися в європейську систему колективної безпеки, зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Як повідомляло BitukMedia раніше, винахідник Дмитро Науменко із Прилук на Чернігівщині перетворив старий ВАЗ “Нива” на багі для передової. Від старого авто лишилися лише мотор та ходова частина.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі