Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Одеському зоопарку вилупилися пташенята хатнього сича (ВІДЕО)

Важливо

В Одеському зоопарку поповнення. Нещодавно щасливими батьками стала тамтешня пара хатніх сичів. В птахів вилупилися двоє пташенят.

Про це повідомили на сторінці звіринця у Facebook.

Пташенята вилупилися наприкінці травня. Їх ще доглядають і захищають батьки, тому побачити їх у вольєрі наразі не можна.

Завідувач відділу “Центру розведення хижих птахів та сов” Віктор Пілюга розповідає, що хатні сичі у зоопарку вже неодноразово ставали батьками, але саме ця пара вперше принесла потомство. Річ у тім, що дуже важко підібрати правильно пару для подальшого батьківства.

Сич хатній – дрібна сова, за розмірами подібна до дрозда з великою приплюснутою головою. Через приплюснуту голову дзьоб та очі здаються великими. Самки трохи більші за самців, однак забарвлені так само.

Належить до звичайних хижих птахів. В Україні осілий, гніздовий птах всієї території, крім високогір`я. Зустрічається повсюди – у відкритому степу, в садах і парках навколо міст і сел. На відміну від інших сичів, лісу уникає. У природних ландшафтах влаштовує гнізда в глибоких тріщинах скель, в щілинах між камінням насипних курганів.

Сич хатній влаштовує гнізда в людських будівлях, як правило, побутових, в основному в нішах і щілинах під дахами і на горищах. Охоче селиться на вежах, дзвіницях тощо.

Харчується він переважно мишами. Сич має вельми широкий репертуар звуків: від подібних до виття, хропіння або нявкання до м’яких і мелодійних вигуків.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Англії 70-річна самка фламінго з іменем Гертруда відклала своє перше яйце. Дивина, адже зазвичай ці птахи живуть близько 30-40 років. Довгі роки Гертруду вважали “невезучою в коханні”, проте все змінилося після знайомства з 37-річним самцем Гілом.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі