Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кухар з Дніпра покинув елітний шведський курорт і варить борщі для ТрО

Важливо

Шеф-кухар підрозділу 128 бригади ТрО Дніпра на ім’я Олександр 17 років працював су-шефом у відомих ресторанах. Повномасштабне вторгнення застало його у гірськолижному курорті Оре у Швеції. Чоловік покинув роботу та приєднався до оборонців. Зараз готує їм домашні страви на Донеччині.

Про чоловіка розповідає Суспільне.

Стати кухарем Олександр мріяв із дитинства, бо народився у кулінарній родині. Його тітка — кондитерка, а старший брат — кухар. 

Тож отримав кулінарну освіту та 17 років працював су-шефом у відомих ресторанах.

Працював у Польщі, працював у Німеччині, потім поїхав у Швецію. Два роки прожив у Стокгольмі. Останнє моє місце роботи — це була Оре, на кордоні з Норвегією, у горах”, — розповідає чоловік.

У лютому 2022-го після початку повномасштабної війни повернувся додому та одразу пішов до військкомату. Проте до війська його не взяли через відсутність бойового досвіду. Тож долучився до ТрО.

Хтось же має захищати країну. Я якось відчув, що все, я ж чоловік, маю йти на фронт”, – каже Олександр.

Вже у квітні 2022 року його 128 бригада вирушила на Донеччину.

“Сказали будеш командиром господарського відділення, ну добре буду. І все, так я і потрапив у батальйон і мені сказали ось, твоє розміщення тут, кухня ось, все інше з тебе. То мені дружина привозила продукти — я готував”, — розповідає чоловік.

Олександр готує військовим тричі на день — це може бути 15 літрів супу чи 10 кілограмів стейків. Але найбільше, каже, хлопці люблять борщ.

Працює кухар разом з напарником. Аби встигнути все — встає о 6 ранку.

Вдома Олександра чекають дружина та 9-річна донька Домініка. Чоловік збирається воювати, скільки буде потрібно. А по поверненню відкрити власний ресторан.

Як розповідало BitukMedia, піцайоло з Тернопільщини Віталій Колошиць встановив свою піч на дровах на колеса та збирається вирушити на передову. Так він започаткував проєкт Military Chef.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі