Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Завдали збитків на $3 млн – Токіо не може подолати єнотів

Важливо

Японська столиця Токіо потерпає від нашестя північноамериканських єнотів. Прибульці із США завдали зерновим полям поблизу міста шкоди на $2,8 млн у 2022 році.

Про це повідомляє UPI.

Кількість єнотів у дикій природі у Токіо та довкола нього дуже сильно виросла за останні десять років. Якщо у 2012-му фіскальному році їх нараховували 259, то у 2022-му –  1 282.

Причина у тому, що єноти стали популярними хатніми тваринами. Їх заводять, а вони потім тікають або господарі самі викидають їх на вулицю. Тож тепер єноти сформували популяцію і розмножуються на волі неконтрольовано.

Популярними єноти у Японії стали через мульсеріал “Єнотик Раскаль”, який ішов по ТВ ще у 1970-х.

Тепер же єнотів звинувачують у великій шкоді урожаю зернових на схилах на захід від Токіо. Місцеве міністерство сільського господарства оцінило збитки у $2,8 млн тільки за 2022 рік.

Єноти дуже адаптивні, кажуть чиновники, тому з ними важко впоратися. А пастки, які для них встановлюють, єноти уже навчилися знищувати.

Як повідомляло BitukMedia, у США матч регулярного чемпіонату MLS між “Філадельфія Юніон” і “Нью-Йорк Сіті” зупинили через прудкого єнота. Співробітникам стадіону у Філадельфії не одразу вдалося зловити тварину та винести її за межі поля. А єнот, між тим, встановив рекорд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі