Субота, 6 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Серветка з першим контрактом Мессі пішла з молотка за $965 тис. (ВІДЕО)

Важливо

Знаменита серветка, на якій аргентинський футболіст Ліонель Мессі підписав перший контракт з “Барселоною”, було продана з торгів за $965 тис. Договір було підписано, коли футболістові було 13 років.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на аукціонний будинок Bonhams.

Торги стартували з 300 тис. фунтів (379 тис. доларів). Ім’я покупця не розкривається.

Документ було підписано 14 грудня 2000 року. Майбутній зірці футболу тоді було 13 років. Від його імені з клубом домовлявся батько Хорхе Мессі. До цього переговори з “Барселоною” зайшли в глухий кут, він погрожував забрати сина назад до Аргентини.

Аби переконати Хорхе у серйозності своїх намірів, спортивний директор “Барселони” Карлес Рексач запропонувати скласти попередню угоду. Зустріч проходила у кафе тенісного клубу. Рексач попросив в офіціанта папір, а натомість отримав серветку, на якій і склав текст документа.

Ліонель Мессі грав за молодіжну “Барселону” з 2000 до 2003 року, потім перейшов до основної команди, в якій виступав майже 20 років. Футболіст став найкращим бомбардиром в історії клубу, забивши 672 голи. З “Барселоною” Мессі 10 разів ставав чемпіоном Іспанії та чотири рази вигравав Лігу чемпіонів. 2021 року спортсмен перейшов до клубу “ПСЖ”. Наразі він грає за “Інтер Майамі”.

Крім того, Мессі ставав володарем “Золотого м’яча” чотири роки поспіль – з 2009-го до 2012-го. Він також отримував цю премію у 2015, 2019, 2021 та 2023 роках. Мессі – єдиний футболіст у світі, удостоєний восьми “Золотих м’ячів”.

Як розповідало раніше BitukMedia, “Золотий м’яч” аргентинської зірки футболу Дієго Марадони виставили на торги. В описі до лоту сказано, що трофей спортсмен отримав як найкращий гравець чемпіонату світу 1986 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі