Субота, 6 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Обліпили гіпсом з ніг до голови – довгожителька “зустріла” статую себе через 40 років (ВІДЕО)

Важливо

Емігрантка із Італії Марія Пульсоне 40 років тому стала моделлю скульптури для американського швейного цеху в Нью-Йорку. Аби виготовити її, жінку обліпили гіпсом із ніг до голови. Зараз Марії 95 років. Її онука знайшла скульптуру в онлайн-магазині і придбала її.

Про це розповідає UPI.

Після переїзду до США, Марія працювала швачкою на компанію  Kozinn & Sons Tailors. До речі, компанія існує і зараз. Вони шиють чоловічі костюми із 1913-го. Їхні вінтажні образи носив у кіно Леонардо Ді Капріо та його партнери по фільму.

Одного дня власник вирішив, що Марія підходить як модель для скульптури у вестибюлі крамниці на Мангеттені.

Скульптуру мали зробити у повний зріст, тож Марію обліпили гіпсом з ніг до голови, лишивши лише отвори для дихання, і так вона вимушена була сидіти деякий час.

Скульптура простояла в магазині кілька років, а потім заклад переїхав, і вона десь зникла.

Марія припускала, що скульптуру знищили. Проте її онука Дженіфер вирішила пошукати її в інтернеті, залучила до цього навіть свого чоловіка Браєна. Вони перебирали результати за запитом “скульптура жінки, що шиє” і знайшли її у місті Скрентон, штат Пенсільванія.

Gabriele Holtermann

Власники зробили знижку на честь “Чорної п’ятниці” і продали скульптуру за  $600.

Сім’я вирішила пожертвувати її Італійсько-американському музею в Нижньому Іст-Сайді.

“Це шматочок мене, – каже Пулсон. – Це велика честь для всіх італійців, усієї Італії. Я відчуваю себе принцесою. Мені пощастило. Це дуже важливий момент”.

Як повідомляло BitukMedia, невідомі зловмисники викрали статую горили висотою 2,4 м із розплідника квітів Reynard Nursery у шотландському місті Карлук у березні минулого року. Власники шукали свого Гаррі, як вони назвали статую із склопластика, цілий рік. Зрештою статую повернули власнику.

Також шотландці 87 років не могли знайти, де подівся срібний кубок, яким нагороджували переможця на фестивалі Cabrach Picnic and Games – він є частиною “Ігор горців”. Кубок випадково знайшов онук останнього із “богатирів”-чемпіонів, коли розбирав мотлох у будинку.

А у Куп’янську на Харківщині військові встановили пам’ятник бабаку. Тварина є символом міста, адже колонія бабаків жила на території ще до приходу козаків-поселенців. Після початку повномасшабного вторгнення попередня статуя тварини була пошкоджена російськими обстрілами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі