Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кубок переможця “богатирських ігор” зник 90 років тому – його знайшли під час прибирання

Важливо

Фестиваль Cabrach Picnic and Games є частиною “Ігор горців” у Шотландії. Місцеві 87 років не могли знайти, де подівся срібний кубок, яким нагороджували переможця. Його випадково знайшов онук останнього із “богатирів”-чемпіонів, коли розбирав мотлох у будинку.

Про це розповідає Sky News.

“Богатирські ігри” Cabrach Picnic and Games проводилися в області Морей із 1877 по 1935 роки. У 1926-му кубок привіз із Гонконга місцевий уродженець Джон Харпер – він служив там поліцейським, коли місто було англійською колонією.

Харпер подарував кубок рідному селу Кабрах, а там вирішили, що будуть нагороджувати ним переможця “Ігор горців” – під назвою “Трояндова чаша” (the Rose Bowl). Так тривало до 1935-го. В останній рік кубок зник, і ніхто не знав, що із ним сталося.

У 2022 організація The Cabrach Trust вирішила відновити Cabrach Picnic and Games у Мореї. Однак кубок за майже 90 років так і не знайшли. Тож змагання проводили без вручення “Трояндової чаші”.

Минулого літа кубок таки знайшовся. Але аж за 940 кілометрів від Кабраха, в англійському місті Аксмінстер, графство Девон.

Його знайшов Едріан Тейлор – онук Чарльза Тейлора, багаторазового переможця “Ігор горців” у Мореї. Чарльз вперше здобув “Трояндову чашу” у 1927-му. Наступного року поступився нею. Потім ще багато разів брав участь у “богатирських іграх”, то повертаючи собі титул, то знову втрачаючи його.

73-річний Едріан знайшов кубок випадково – коли вирішив викинути мотлох із будинку. Погугливши, він дізнався, що організатори “Ігор горців” розшукують кубок, тож вирішив його повернути.

Едріан Тейлор із “Трояндовою чашею”.

“Мій дід був останнім переможцем змагань “Трояндової чаші”. Він був блискучим атлетом і прекрасним музикантом, особливо талановитим волинщиком”, – каже Едріан.

Як стало відомо, після смерті Чарльза кубок взяв його старший син – Рон, але з ним поки не зв’язалися.

Тепер, каже Едріан, “Трояндова чаша” повернулася додому.

Як повідомляло BitukMedia, африканський жираф Валентин перервав жіночі змагання із гольфу Magical Kenya Ladies Open у кенійському закритому престижному клубі Віпінго-Рідж. Він з’явився разом зі своєю подружкою та ледь не зірвав виступ майбутньої чемпіонки – 19-річної Шенон Тан.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі