Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Британський історик отримав престижну премію за книжку – і віддав її на дрони для ЗСУ

Важливо

Британський історик Тімоті Ґартон Еш написав книжку “Рідні землі. Історія Європи через особисте сприйняття”. Отримав за нею цього року престижну Премію Лайонела Ґелбера. Матеріальну винагороду у розмірі 50 тис. канадських доларів (близько $36,7 тис.) віддав на дрони для України.

Про це розповів БФ “Повернись живим” у Facebook.

Професор Оксфорду Тімоті Ґартон Еш — історик зі світовим іменем, автор 10 книг про сучасну історію Європи і багатьох статей про сучасну Україну.

Премію Лайонела Ґелбера вручають щороку за найкращу фахову публікацію англійською мовою на тему міжнародних відносин, котра робить внесок у поглиблення дискусії про вагомі міжнародні проблеми.

У книжці “Рідні землі. Історія Європи через особисте сприйняття” Гартон Еш аналізує події від Другої Світової й до російсько-української війни.

Грошову частину від отриманої цьогоріч премії за неї Гартон Еш передав БФ “Повернись живим”. На них волонтери придбали дрони та нічну оптику для 409 окремого стрілецького батальйону 22 ОМБр. Історик особисто передав обладнання комбату Андрію Підлісному.

Зокрема, це 4 квадрокоптери DJI Mavic 3T (з тепловізійною оптикою); 10 тепловізійних монокулярів; 10 монокулярів нічного бачення та кріплення для ПНБ; 4 монокуляри Minox з компасом та далекомірною сіткою.

Також Гартон Еш презентував україномовне видання своєї книжки-переможниці, яку видало в Харкові видавництвом Vivat.

Як повідомляло BitukMedia, 81-річну бабусю з Волині особисто відзначив очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. Тамара Лазаренко допомагає топити російські кораблі. “Приходить пенсія – я спершу доначу на дрони, потім купую ліки, а на решту – вже ласощі”, – розповідає жінка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі