Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські школярі написали фантастичні книжки про Марс разом із експертом NASA

Важливо

Учні із Києва та Одеси разом із популяризатором науки із NASA Брюсом Каллоу написали дві книжки про колонізацію Марса. Проєкт відбувся у рамках ініціативи “Україна розмовляє англійською” від ГО “Смарт освіта”. Вийшло правдоподібно, а у декого – із гумором, відзначає Каллоу.

Про це повідомляє The Village.

Каллоу спочатку проводив зустрічі із дітьми, розповідав про діяльність Агенства уряду США, космічні місії, життя астронавтів та науку. Після завершення проєкту Каллоу запропонував підлітків написати новели про колонізацію Марсу.

Так з’явилися два твори, обидва англійською. Рецензії на обидва написав Каллоу.

Першу книжку написали одесити Влад Андрухів (учень восьмого класу) та Ілля Гарбажій-Романченко (учень 11-го класу). Новела називається “Червоний Генезис” і розповідає про міжнародну команду астронавтів, які пройшли суровий відбір для місії на Марс. Їхня підготовка обтяжена напруженням у міжнародних відносинах на Землі та скепсисом громадськості.

Прочитати книгу можна за посиланням, а послухати – тут.

Дев’ятикласник Ілля Жупанов із Києва написав новелу  “Одіссея Червоного горизонту”. “Червоний Горизонт” – це космічний корабель, очолюваний капітаном Джоном Брауном. Книжка написала з гумором, проте реалістично, відзначає у рецензії Каллоу. У кожному новому розділі на команду чекають нові пригоди, які перевіряють їхню товариськість.

Прочитати книгу можна за посиланням, а послухати – тут.

Брюс Каллоу – канадський популяризатор науки, письменник, який є консультантом із питання комунікацій у астронавта NASA доктора Франкліна Чанга Діаса, що здійснив сім польотів у космос. Також Каллоу регулярно допомагає Україні після початку повномасштабного вторгнення.

Як повідомляло BitukMedia, переселенка із Криму Наталя Місюк допомагає українцям пізнавати рідну мову через меми, жарти та інтерактив у своїй спільноті у Facebook “Давай займемось текстом”, через онлайн-додаток, вебінари та багато інших інструментів. Тепер вона написала “пригодницький підручник” для підлітків “Мова: таємниці відьом”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі