Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Російський танк пошкодив будинок – чоловік пройшов 15 км із трьома собаками

Важливо

53-річний мешканець Вовчанська на Харківщині Олександр Потикун пішки пройшов 15 км із трьома своїми собаками. Каже, не наважувався евакуюватися, але російський танк пошкодив хату.

Про це розповідає Суспільне.

На ранок 15 травня у Вовчанську лишаються до 300 людей.

Міська військова адміністрація намагається евакуювати людей на транспорті під постійними обстрілами із російської артилерії та авіації. Ті ж, кого не встигають вивезти до ночі, виходять на околиці міста пішки, і там їх доводиться забирати. Про це розповідає голова МВкерівник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

Так вчинив і Олександр Потикун. Із евакуацією чекав до останнього, не хотів кидати напризволяще собак Тошку, Йожика та Арчі.

Евакуація з Вовчанська, 15 травня 2024 року

Проте напередодні росіяни вдарили по садибі сусіда — знесли під фундамент баню та інші споруди, а в його оселі є дірки в даху та пошкоджені стіни.

Тож чоловік узяв документи, консерви та фотоальбом – аби була хоч якась згадка, – взяв собак, поклав речі на велосипед та попрямував за межі міста.

“Я вранці забрав собак і пішов. Речі — на велосипед, і пішов. Може, будинку вже немає, а, може, і вулиці, там дуже жорстко”, — розповідає Олександр.

Чоловік пройшов 15 км, потім його підібрала поліція.

Як розповідало BitukMedia, 98-річна Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території. Відважній жінці вийти із Очеретиного, що на Донеччині, допомогли “Білі янголи”: спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Зараз бабуся перебуває у відносній безпеці.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі