Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

6 водяних буйволів із Закарпаття знайшли новий дім на острові Єрмаків (ВІДЕО)

Важливо

На острові Єрмаків у Дунайському біосферному заповіднику оселилися шість водяних буйволиць. Тварин привезли із Закарпаття від німецького еколога Мішеля Якобі, який приїхав до України понад десять років тому і взяв на себе порятунок популяції карпатського буйвола.

Ці величні тварини доповнять існуюче стадо, яке вже добре пристосувалося до природи дельти Дунаю та щорічно поповнюється малюками. Про це йдеться на Facebook-сторінці ГО Rewilding Ukraine.

На острів Єрмаків буйволиць привезли баржею. Тварини мають збагатити генофонд місцевого стада.

Острів Єрмаків – один із найбільших островів в українській дельті Дунаю. Він розташований у межах Ізмаїльського району Одеської області поблизу міста Вилкове.

Стадо водяних буйволів, яке щойно поповнилося самицями, оселилося на острові у 2019 році в рамках зусиль з ревайлдингу. У майбутньому це стадо слугуватиме “банком” буйволів для їх розселення на інші території дельти, кажуть у Rewilding Ukraine.

50 років тому водяні буйволи населяли всю дельту Дунаю, і тепер вони повертаються в регіон завдяки зусиллям природоохоронців.

Ці тварини допомагають відновити процес природного випасу, створюють мозаїчні ландшафти, сприяють збагаченню біорізноманіття острова і приваблюють туристів в регіон.

Буйволи – не лише красиві, а й дуже важливі для екосистеми тварини. Вони риють ґрунт, залишають послід і створюють калюжі, що дає простір для існування багатьом комахам, земноводним та іншим тваринам. У хутрі та в травній системі вони переносять насінини понад 200 видів рослин.

“Ці тварини є справжніми архітекторами ландшафту! Добре пристосовані до вологих умов і жорсткої рослинності, раціон водяних буйволів містить навіть молодий очерет. Вони підтримують луки та протоки, проріджують кущі, харчуються навіть інвазивними видами, такими як аморфа”, – каже Олексій Пудовкін, фахівець з питань перевезення тварин Rewilding Ukraine.

Як розповідало раніше BitukMedia, у заповідник на Одещині випустили ланей та оленів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі